Η Visa διασφαλίζει ότι πελάτες και έμποροι δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την ασφάλεια των πληρωμών κατά τις αγορές και πωλήσεις στο Διαδίκτυο. Κάθε online πληρωμή που πραγματοποιείται με κάρτα Visa, διασφαλίζεται από τα εξελιγμένα συστήματα εντοπισμού απειλών και απάτης της Visa που χρησιμοποιούν την τελευταία τεχνολογία και την Τεχνητή Νοημοσύνη για να διασφαλίσουν ότι καταναλωτές και εταιρείες μπορούν να πραγματοποιούν συναλλαγές με σιγουριά.

Τα τελευταία πέντε χρόνια πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 300 δις συναλλαγές, εκ των οποίων πάνω από το 99,9995% διεκπεραιώθηκε σωστά. Εκτός από το ασφαλές σύστημα πληρωμών της Visa, οι καταναλωτές προστατεύονται για τις πληρωμές ηλεκτρονικού εμπορίου από τη Δεύτερη Οδηγία Υπηρεσιών Πληρωμών (κανονισμός PSD2), που απαιτεί την Ισχυρή Ταυτοποίηση του Πελάτη (Strong Customer Authentication -SCA) κατά τη στιγμή της πληρωμής και θα τεθεί σε ισχύ στην Ευρώπη στις 31 Δεκεμβρίου.

Η Ισχυρή Ταυτοποίηση Πελάτη (SCA), στο πλαίσιο της PSD24, σχεδιάστηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (EBA), με στόχο τη μείωση της απάτης προσθέτοντας επιπλέον επίπεδα ασφάλειας σε διαδικτυακές και ανέπαφες πληρωμές. Το SCA επηρεάζει οποιονδήποτε πραγματοποιεί, λαμβάνει ή εξυπηρετεί online πληρωμές σε όλη την Ευρώπη.

Από τις 31 Δεκεμβρίου του 2020, η πραγματοποίηση μιας online πληρωμής στο Διαδίκτυο ίσως μοιάζει λίγο διαφορετική. Οι τράπεζες μπορεί να χρειαστεί να ζητήσουν περισσότερα στοιχεία κατά τη στιγμή πραγματοποίησης μιας πληρωμής στο Διαδίκτυο, ώστε να πιστοποιήσουν την ταυτότητα του κατόχου της κάρτας. Πιο συγκεκριμένα, οι τράπεζες θα πρέπει να χρησιμοποιούν δύο στοιχεία ταυτοποίησης προκειμένου να ελέγξουν ποιος πραγματοποιεί την αγορά: Κάτι που μόνο ο χρήστης γνωρίζει (π.χ. κωδικός πρόσβασης ή PIN), κάτι που έχει (π.χ. συσκευή δημιουργίας κωδικού ελέγχου ταυτότητας, κινητό) ή κάτι που είναι (π.χ. χρήση δακτυλικών αποτυπωμάτων).

Γράψτε το σχόλιο σας

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ